Aantal personen: 4
100 gr kastanjechampignons
½ of 1 kleine Chinese kool
1 Spaanse peper
4 bosuitjes
2 teentjes knoflook
100 gr peultjes
200 gr bloemkool
200 gr broccoli
2-3 eetl wokolie of zonnebloemolie
zout
2 eetl ketjap manis
1 dl groente- of kruidenbouillon (van tablet)
1 eetl donkerbruine basterdsuiker
1 pak eieremie
2 eetl gehakte koriander of bieslook (vers of diepvries)
Borstel de kastanjechampignons of veeg ze schoon en verdeel ze in vieren.
Snijd de Chinese kool in smalle reepjes. Halveer de Spaanse peper in de lengte en snijd deze, zonder zaadjes, in stukjes.
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Maak de peultjes schoon en verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Kook de peultjes, bloemkool en broccoli 3 minuten. Giet de groenten af en spoel er koud water over.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kastanjechampignons, Chinese kool, rode peper, bosui, geperste knoflook,
peultjes, bloemkool en broccoli 3 minuten.
Voeg zout naar smaak, ketjap manis, bouillon en basterdsuiker toe en stoof zachtjes 3 minuten.
Kook intussen de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Serveer de eiermie op de wokschotel en strooi er gehakte koriander over.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |